LQR Celtic punk folk!

Bio

Hoe klinkt een fles whisky als je er zes rasmuzikanten op loslaat? Hoe smaakt rock ‘n’ roll als die diezelfde gasten hun passie voor Ierse folk, dampende americana en stevige rock mixen tot één swingende cocktail?

Het antwoord luidt LQR. Liquor dus. Het etiket vermeldt Celtic Punk Folk since 2007. Wie de kurk van de fles trekt proeft een unieke stijl boordevol DNA uit de complete muziekhistorie. Op ambachtelijke wijze, met een vette knipoog naar de erfenis van folk giganten Flogging Molly en The Pogues, vuurt LQR de songs op je af. Met Ierse whisky, het equivalent uit de Schotse hooglanden en talloze schuimende mirakels uit de wat lagere landen als andere inspiratiebron.

Punk folk en zo  

LQR brengt uptempo Celtic punk folk met een fijne scheut andere muziekmerken. Een goeie fles LQR bestaat uit 50 % punk folk en 50 % gypsy ska, bluegrass, americana en onvervalste rock ‘n’ roll. Vol gas dus, maar vanuit de hoogste versnelling schakelt LQR moeiteloos terug naar het nulpunt. De stekker uit het stopcontact, het woord aan de mandoline en de accordeon. A capella het akoestisch intermezzo in. Het publiek muisstil. De zaal in de ban. Muziek op haar mooist. 

Feestgarantie

Een optreden van LQR staat garant voor feest, feest en vooral feest. Voor een volle bak in iedere kroeg. Voor overuren voor het barpersoneel. Voor een zaal op stelten en een prettige chaos on stage. Voor een naar rook en bier ruikende festivalweide. Voor de geur en smaak van live muziek. 

Elk optreden vol gas

Een LQR-set bestaat voor een groot deel uit single malt brouwsels uit eigen keuken, inclusief de zwartgallige lyrics. Die krijgt u er gratis bij. Al dat andere moois bestaat dan weer uit dorstige covers van ware klassiekers. De referentiebronnen had u al in de gaten. Flogging Molly, Gogol Bordello…

Drankorgels of fijnproevers?

Passie voor muziek staat met stip op één. Drank gedistilleerd uit gegist graanbeslag en gerijpt op houten vaten komt er meteen achteraan. Zwaar gedestilleerde punk folk uit Zuid-Nederland dus. Drankorgels? Maak je geen zorgen. Fijnproevers? Juist, helemaal raak. En dat hoor je…

Het complete assortiment

LQR destilleerde in 2008 een aantal eigen brouwsels in de vorm van hun eerste 100% demo “Murder by Liquor”. Ze speelden, swingden en bralden reeds in België, Denemarken en Frankrijk maar zijn zeer zeker van plan om meer landsgrenzen te overschrijden. In april 2011 werd er aan een nieuw brouwsel gewerkt dat elk muziek/drank liefhebber zal bekoren. In januari 2012 is het dan eindelijk zover, het vers gedestilleerde BOXPOK is klaar om genuttigd te worden! Er werd veel gespeelt en volop aan nieuwe recepten gewerkt. Na een jaar van hoge gisting werd besloten om nu eens een professionele EP op te nemen die onze drinkebroers naar een ultiem delirium zou moeten brengen. In Februari 2014 werden in de studio van AudioWorkx te Hoogeloon 5 nieuwe likeuren ingeblikt. A Taste Of Liquor is het resultaat van een volwaardig smaakvol brouwproces waar de oude monniken nog jaloers op zouden zijn. Het rijpingsproces gaat gestaag door en zoals het een goede whisky betaamd smaakt het naar meer naarmate de jaren verstrijken. In juni 2015 werd er ijverig gewerkt aan de vervaardiging van een nieuwe cocktail. Goede dingen hebben tijd nodig en in november gaat dan eindelijk de kurk op de fles. 10 PINTER is het resultaat! Een reis door alle facetten van het folk landschap: Celtic Punk Rock doordrenkt met Gypsy Ska-breaks, Instrumentale polka-tunes, akoestische ballades en zelfs Zuid-Amerikaanse invloeden. De recensies zijn uitermate positief en hopelijk blijft dit nog lang nagisten!

LQR anno 2019

In 2017 besluiten 3 bandleden het LQR-schip te verlaten. De zoektocht naar waardige drinkebroeders met een passie voor muziek neemt ruim 9 maanden in beslag maar het nieuwe LQR is een feit. Na enkele try-outs gaat het feest vrolijk verder waar het een jaar eerder stopte. Met optredens in Frankrijk en door geheel Nederland waar vooral festivals worden aangedaan laat LQR weer van zich horen. Flink verjongt maar nog steeds vol gretigheid naar meer.

De eerste nieuwe nummers zijn een feit en de feestgarantie is er meer dan ooit.

We schrijven December 2020. Midden in de Corona-tijd besluit nieuwe zanger Johan om te stoppen met LQR. Zijn laatste optreden wordt het tot 2x toe uitgestelde optreden tijdens het Festival Mediavel XII te Selb (Duitsland). Een waardige afsluiter van een mooie tijd. De overige likeuren zijn opnieuw op zoek naar een waardige vervanger die zich hopelijk snel zal aandienen.

SLAINTÉ!!